Skip to main content

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja Inštitut Utrip d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:

Inštitut Utrip
Trubarjeva 13, 1290 Grosuplje

Email: info@institut-utrip.si

Katere osebne podatke obdelujemo

– Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas)
– na strani “Moja Zgodba”, naslov in vsebina zgodbe, ki jo potrdi moderator. Oddaja zgodbe je anonimna, ker ne hranimo IP naslovov tistih, ki so oddali zgodbo. Oddane zgodbe bodo v uporabi samo na podstrani /moja-zgodba/ na domeni tusmo.si.

Kako obdelujemo osebne podatke v komentarjih

Komentarji

Ko oddate komentar, se identificirate s svojim imenom, elektronskim naslovom in IP naslovom.

WordPress v povezavi s storitvijo Gravatar lahko ustvari uporabniško sliko, vezano na vaš elektronski naslov, ki ga uporabljate za komentiranje na platformah WordPress (in drugih). Vse o Gravatarjevih pogojih zasebnosti in uporabe si lahko preberete tukaj. Po odobritvi komentarja bodo javno videni samo vaše ime, komentar in morebiti dodan spletni naslov. IP in elektronski naslov služita izključno z namenom zaščite proti spamu.

V kontaktnem obrazcu vas prosimo za vaše ime in elektronski naslov, neobvezno lahko zabeležite tudi svoj elektronski naslov. Z oddajo elektronskega obrazca se strinjate, da navedene podatke uporabimo izključno z namenom identifikacije pošiljatelja in možnosti, da vas kontaktiramo nazaj. Vaše elektronsko sporočilo z navedenimi podatki se bo hranilo na našem strežniku za elektronsko pošto.

Piškotki

Z oddajo komentarja se strinjate z deljenjem svojega imena, elektronskega naslova in neobvezno spletnega naslova. Ob tem se lahko shrani piškotek, s pomočjo katerega vam ob naslednjem komentiranju podatkov ne bo treba vnesti ponovno. Ti piškotki bodo shranjeni eno leto.

Vse o piškotkih in njihovi uporabi na tej strani si lahko preberete tukaj.

Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani

Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). Te vsebine se obnašajo tako, kakor da bi uporabnik obiskal tujo stran neposredno. Te strani neodvisno od spletne strani tusmo.si. Tuje strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo. Vgrajene vsebine na mashanator.eu izhajajo iz platform kot so YouTube, Vimeo, Instagram, Flickr, idr.

Analitika in statistika

Na spletni strani uporabljamo Google Analytics za vodenje analitike in statistike obiska. Google Analytics na naši strani deluje anonimno. Več o njihovih piškotkih in času njihovega obstoja lahko preberete tukaj. Piškotke Google Analyticsa lahko onemogočite neposredno na tej strani ali direktno preko Googla.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Google Analytics uporablja več piškotkov, ki se hranijo do največ 2 let.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven Inštituta Utrip, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
– 2GIKA s.p., Matija Štrlekar

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
– da od nas kadarkoli zahtevate:

    • da izbrišemo vaš dodani komentar na vseh vsebinah tusmo.si
    • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov;
    • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;

– pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Če ste na tej strani oddajali komentarje, lahko od nas zahtevate, da vam vse vaše zbrane podatke kadarkoli posredujemo ali spremenimo v anonimne – to lahko storite tako, da nam pošljete email na info@institut-utrip.si. Zahtevate lahko tudi, da vse informacije, ki smo jih od vas kadarkoli prejeli, izbrišemo. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni zbirati za morebitne administrativne, pravne in varnostne potrebe.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 4. 6. 2020. 

Close Menu